לכעוס בלי להרוס

 

כולם מדברים על איך לחיות טוב יותר, בבית, בעבודה או בזוגיות, ואומרים שבמציאות שמכתיבה קצב רצחני ואינספור משימות בכל החזיתות - אין דרך אחרת אלא להתייעל וללמוד טכניקות שונות ומשונות. אבל רגע אחרי שאנחנו מקבלים עצות אינסופיות ומרחיקות לכת - אנחנו שוכחים ונופלים שוב לאותו לחץ מתסכל, מתעצבנים, יוצאים מאיזון ונלחמים עם כל העולם.

למה זה קורה לנו? מדוע אנחנו יוצאים מאיזון? מה גורם לנו להגיב בצורה לא מאוזנת?

סדנת "לכעוס בלי להרוס" מבוססת על האמונה כי כל רגש או תגובה שלנו מקורם בפרשנות, ומציעה מספר כלים רבי עוצמה להשגה של איזון נפשי מתוך הבנה עמוקה כי כל התהליכים המנטאליים הם נגזרת של מצב נפשי.

 

 

מטרת הסדנא: הסדנא מאפשרת למשתתף בצורה חווייתית, להבין את הנזק שנגרם לו ולסביבה כתוצאה מהיציאה מהאיזון. היא מקנה כלים רבי עוצמה לחזרה לשקט נפשי, איזון ועוצמה, ומסיימת בעוזרה לפרט להבין את הסיבות בעטיין יצא מאיזון ומה עליו לעשות על מנת שבעתיד יוכל להישאר שקט ומפוקס לנוכח אותם אירועים שפגעו בשלוותו.

בין נושאי הלימוד: 

 אובייקטיביות אל מול סובייקטיביות – האם התנהגויותינו הן תוצאה מפרשנות? מדוע אנשים שונים מפרשים את אותו אירוע באופן שונה? מה הן התבניות שמנהלות את חיינו?

תגובה אל מול בחירה - מודל אפר"ת (אירוע, פרשנות, רגש, תגובה). האופן שבו אני מפרש את המציאות סביבי הוא זה שמעורר בי רגשות ותגובות. אם כל חיי אפרש את האירועים המתרחשים סביבי באותה צורה – לעולם לא אשתנה.

מיקוד שליטה פנימי אל מול חיצוני – לקיחת אחריות על מעשיי, מחשבותיי ורגשותיי  במקום קורבנות והאשמת הזולת.

פרואקטיביות אל מול ריאקטיביות – ביכולתי ליצור מציאות אחרת בכל רגע ורגע בחיי. חיי אינם תוצאה של נסיבות שאינם נמצאים בשליטתי.

רוצה אל מול צריך - מקור יניקה –  מה מניע אותי בחיים? ה"רוצה" או ה"צריך"? זיהוי מקור היניקה שלי כעובד וכאדם והאומנות שבניהול רגשות.

חוק המראות- תופעות המתרחשות סביבי ומפרות את האיזון הפנימי שלי, מצביעות בדרך כלל על משהו בפנימיות שלי עימו איני שלם. מה מוציא אותי מאיזון? איפה נמצאת הנקודה בה לי יש שליטה על חיי.

 

 מאמר להתעצבן פירושו | טעימה מההרצאה | צור קשר

הדפסה שלח לחבר חזרה לראש העמוד