כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם. משלי כז

הרשמה חינם למגזין הקבלה החודשי

אימייל:
שם:
שיעורים לצפייה
לימוד קבלה באינטרנט
לוח הרצאות וקורסים
ספרים | משה שרון
חנות ספרים ודיסקים
מאמרים
קורס | הרצאה | חוג בית
אימון אישי / זוגי
מן התקשורת
איך עושה משפחה?
לפי הקבלה
זוגיות לפי הקבלה
טיפים לחיים
ספרי קבלה להורדה
חנות ספרים ודיסקים
חגי ישראל לפי הקבלה
פרשות השבוע לפי הקבלה
שאלות נפוצות | קבלה
פיוטים
שעורים להאזנה לפי נושאים

טוען
אוזן המן – אתם בטוחים שאתם רוצים לאכול את זה?

 

כותבת המאמר: תמר דורון

מי לא זוכר את הצחוקים של פורים מהגן ובית הספר היסודי ואת הדיון המצחיק לגבי המקור של אוזן המן – מה, האם באמת היו לו אוזניים משולשות? ומה מסמל הפרג -הג'יפה באוזן שלו? ועוד ועוד דיונים מצחיקים על מהות המנהג.
אני לא יודעת את התשובה וזה גם לא הנושא של המאמר. תהיה הסיבה למנהג אשר תהיה, אין ספק שאוזני המן המשולשות הן חלק בלתי נפרד מפורים.
אני רוצה לדבר איתכם על משהו אחר לגבי מנהג זה – האם באמת כדאי לנו לאכול אותן?
בין אם הן ממולאות בפרג, שוקולד או תמרים, לכולם יש משהו משותף – הרכב הבצק.
בדרך כלל, במיוחד אם מדובר באוזני המן תעשייתיות, שקונים אותן בסופר או במכולת השכונתית, הבצק עשוי מקמח לבן, מרגרינה וסוכר לבן.
אפשר להתווכח על הטעם, זה הרי מאד אישי, אבל אני רוצה לספר לכם מה המרכיבים הללו עושים לעורקים שלנו , למערכת העיכול ולבריאות שלנו בכלל.
הרמב"ם אמר: “כאשר כל הבא אל קרבו הוא בריא ונקי וכאשר כל היוצא מקרבו הוא סדיר וסביר אזי, כל המצוי בין הכניסה ליציאה יהיה פטור ממחלה".
למה הכוונה? אם נאכל מזון בריא ומאוזן ונדאג לפעילות תקינה של מערכת העיכול שלנו (כלומר נדאג לכך שהמזון לא יישאר יותר מדי זמן במעיים שלנו), לא נסבול ממחלות, לפחות לא ממחלות מטבוליות, הקשורות לחילוף החומרים שלנו, כגון סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה ומחלת לב עקב כך.
כולם יודעים ומבינים באופן עקרוני כמה חשוב לאכול בריא. אבל נראה לי, שאם תבינו מה קורה בגוף כשאנחנו אוכלים אוכל לא בריא, אולי יהיה לכם יותר קל להימנע ממנו.


בואו נתחיל עם הקמח הלבן:
בעבר, היו טוחנים את החיטה המלאה, כולל הסובין ומכינים ממנה קמח מלא. לאחר מכן המציאו שיטות להפריד את הסובין מהקמח והתקבל הקמח הלבן אשר נחשב מעודן יותר וכמתאים יותר לאצולה. עם השנים הייצור הפך למתועש יותר ונוספו לקמח הלבן חומרים כימיים, כגון alloxan אשר גורם לקמח להיות לבן יותר.
כיום הקמח הלבן הוא למעשה קמח מעובד, אשר כל החומרים המזינים שהיו בו – חומצות שומן חיוניות, סיבים וחלבונים שהיו בחיטה – הוצאו ממנו.
בואו נחזור לרגע שוב לגן הילדים – זוכרים מה הכנו בגן מקמח לבן ומים? דבק! רוצים דבק חזק יותר? במקום מים תערבבו את הקמח עם חלב, בגלל הסוכרים שבחלב!
זה בדיוק מה שקורה לקמח הלבן כשהוא מגיע למעיים שלנו. הוא הופך לדבק ונדבק לדפנות של המעיים. דבר זה פוגם בתהליך העיכול ומביא לבעיות של עצירות ואף לדלקות במעיים. בנוסף על כך, כאילו שזה לא מספיק, קמח לבן הינו מקור לפחממות ריקות אשר הופכות בדם לסוכרים, כלומר מעלות במהירות את רמת הסוכר בדם, להבדיל מפחממות מורכבות, אשר מספקות לגוף את הסוכר באופן הדרגתי. עליה וירידה מהירות של הסוכר בדם עלולות לגרום לעייפות ועצבנות.


בואו נמשיך את הדיון ונעבור לסוכר הלבן:
הסוכר הלבן אף הוא מקור לפחממות ריקות ההופכות לסוכרים בדם. שוב, עליה מהירה של רמת הסוכר בדם. הסוכר מהווה זרז להתפתחות תאי סרטן, מסייע להתפתחות פטריות במעיים כגון הגוף קנדידה ומזרז את הזדקנות הגוף.
הסוכר הלבן גורם לירידה של ויטמינים, בעיקר מקבוצת B וכן של מינרלים שהגוף שורף כדי לעכל את הסוכר הלבן.
בנוסף, הסוכר מהווה מצע לגידול חיידקים מחוללי מחלות, גורם להיווצרות ליחה בגוף, מעלה את החומציות בדם הגורמת לנשירת שיער ומחלות נוספות.
וכמובן השוס הסופי – צריכה מרובה של סוכר, גורמת ללבלב להפסיק לייצר אינסולין ואז נוצרת סוכרת, שנראה לי שלא צריך להסביר לאלו נזקים המחלה הזו גורמת.

אם זה לא הספיק, נשאר לנו עוד לדון במרגרינה:
המרגרינה היא שומן רווי מוקשה, אשר הופך בחימום לשומן טרנס ששוקע על דפנות העורקים שלנו וגורם לנו לטרשת עורקים ולמחלות לב ואף לסיכון של שבץ מוחי.

אני מקווה שהבנתם, שהמרכיבים של אוזן המן ממוצעת מאד לא בריאים לנו.
כל מחלה היא תולדה של חסימה או סתימה.
הרפואות הקדומות ידעו זאת וגם הרמב"ם ידע זאת. צריכה של שומן טרנאס ופחממות ריקות גורמת לנו לסתימה במערכת העיכול ובעורקים שמספקים דם למוח וללב ומעלה את הסיכון למחלות כמו סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה מה שמוביל למחלות לב ושבץ מוחי.
הרפואה הקדומה, הטבעית דגלה בעיקרון הפשוט: הדרך הטובה ביותר לטפל במחלה היא למנוע אותה! הרפואה המערבית, הקונבנציונלית, מתחילה להבין גם היא את החשיבות של הרפואה המונעת.
אל תחכו לזמן שבו תהיה כבר מחלה בגוף שלכם, תתחילו למנוע אותה כבר היום באכילה נכונה.
ואם בכל זאת קשה לכם בלי אוזן המן בפורים, אז תעשו לי טובה, לפחות שתהיה מקונדטוריה, מאיכות משובחת וטעימה. אם כבר רעל, אז לפחות
שיהיה טעים!
פורים שמח!

 

 

תמר דורון. BSc בביולוגיה.

ביולוגית אלטרנטיבית. הרצאות וחוגי בית בתחום בריאות הוליסטית, שילוב של גוף ונפש ואיך זה משפיע על הבריאות שלנו.
אני מביאה ידע שנצבר מעולמות שונים: ביולוגיה ורפואה קונבנציונלית, ביחד עם רפואה קדומה, רוחניות וחשיבה חיובית,
ליצירת איזון בין גוף ונפש לחיים בריאים ומאושרים.

ליצירת קשר: 054-9415817

 


הדפסה שלח לחבר חזרה לראש העמוד

אפסייט - בניית אתרים בניית אתרים אפסייט